Η ΔΕΛΤΑ βραβεύθηκε στα φετινά Responsible Business Awards για τις δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης που υλοποιεί, με σκοπό τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα της γαλακτοπαραγωγού κτηνοτροφίας στη χώρα μας, παρέχοντας για 3η χρονιά υποτροφίες προς νέους κτηνοτρόφους.

Οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η εταιρεία από το 2012 για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων. Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος, με φορέα υλοποίησης την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, είναι η βελτιστοποίηση των μεθόδων διαχείρισης του ζωικού κεφαλαίου, με σκοπό την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής, την εξασφάλιση της υγιεινής και ευζωίας των ζώων και τελικά, την παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας.

Τις δύο πρώτες χρονιές, 2017 και 2018, δόθηκαν 39 υποτροφίες σε παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ και νέους που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία, ενώ για το 2019 προκηρύχθηκαν άλλες 25 υποτροφίες, 20 με τόπο διεξαγωγής τη Φλώρινα και 5 τη Θεσσαλονίκη.

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, για τις οποίες έχει βραβευθεί επανειλημμένα. Το 2018 απέσπασε 18 βραβεία για τα προϊόντα και την υπεύθυνη λειτουργίας της.

Τα βραβεία Responsible Business έχουν σκοπό να αναδείξουν το δύσκολο έργο που υλοποιούν τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας, προβάλλοντας πρότυπα συνεργασίας και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας που έχουν στόχο το κοινό καλό.