Πολύχρονη ιστορία και πλούσια κληρονομιά

Η Vivartia ενσωματώνει πολύχρονη ιστορία και πλούσια κληρονομιά. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2006 και σήμερα δραστηριοποιείται στον κλάδο Γαλακτοκομικών και Ποτών μέσω της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., στον Κλάδο Υπηρεσιών Εστίασης και Ψυχαγωγίας μέσω των GOODY’S A.E. και EVEREST A.E. και στον Κλάδο Καταψυγμένων Τροφίμων μέσω της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

1952: Ο Αριστείδης Δασκαλόπουλος ιδρύει στην Αθήνα την ΔΕΛΤΑ, μια οικογενειακή επιχείρηση παραγωγής και διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων. Η εταιρεία απασχολεί 20 υπαλλήλους και διαθέτει 10 αυτοκίνητα που μοιράζουν γάλα και γιαούρτι. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα από μια συνεχή και ασταμάτητη πορεία εξέλιξης, τα προϊόντα ΔΕΛΤΑ έχουν κυριαρχήσει στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων.
1965: Η ΔΕΛΤΑ μεταφέρεται στην περιοχή των σημερινών εγκαταστάσεων του Ταύρου και εκεί εγκαθίσταται η μονάδα παστερίωσης του γάλακτος σε πλαστικά μπουκάλια που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εποχής ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, το 1969 η πρώτη γραμμή καταψυγμένων φρούτων και λαχανικών γεννιέται στην Ελλάδα με το όνομα ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε (Μπάρμπα-Στάθης)
1987: Η ΔΕΛΤΑ πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας τη χάρτινη συσκευασία για το Φρέσκο Γάλα, και εφαρμόζει πρώτη στην Ελλάδα την ομογενοποίηση και δυο χρονια αργότερα (1989) η ΔΕΛΤΑ εισέρχεται δυναμικά και στην αγορά των χυμών μικρής διάρκειας.
1990: Γίνεται απόσχιση του κλάδου καταψυγμένων τροφίμων καθώς πραγματοποιείται η σύσταση της εταιρίας Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. και ένα χρόνο μετά (1991) η εταιρία Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. εισάγεται στο Χ.Α.Α. Την ίδια χρονιά δημιουργείται ο Όμιλος Goody’s και σχηματίζεται σταδιακά με τη συμμετοχή βασικών μετόχων της εταιρείας σε άλλες συμπληρωματικές επιχειρήσεις. Χρονιά ορόσημο, με την έλευση του πολυεθνικού ανταγωνισμού, για την περαιτέρω πορεία της Goody’s.
1994: Η ΔΕΛΤΑ Α.Ε. αγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της Μπάρμπα Στάθης Α.Ε. και εγκαινιάζει το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο γιαούρτης στον Αγ. Στέφανο ενώ η Goody’s εισέρχεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και παράλληλα λειτουργεί το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Flocafe, το δεύτερο σήμα της Goody’s, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ποικιλία καφέ, με 27 διαφορετικά είδη. Ένα χρόνο αργότερα (1995) πραγματοποιείται η συγχώνευση της Μπάρμπα Α.Ε. με τη FROZA A.E. (θυγατρική της ΔΕΛΤΑ Α.Ε.) με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη.
1997: Πραγματοποιείται η επέκταση εκτός συνόρων Ελλάδας, με τη λειτουργία των πρώτων εστιατορίων Goody’s στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Γενική Τροφίμων – Μπάρμπα Στάθης Α.Ε.εξαγοράζει την πλειοψηφία των μετοχών της ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ
2000: Η ΔΕΛΤΑ μετατρέπεται σε εταιρία χαρτοφυλακίου, τη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ενώ το τμήμα τροφίμων και το τμήμα παγωτού ανεξαρτητοποιούνται ως αυτόνομες εταιρίες με τις επωνυμίες ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. αντίστοιχα. Την ίδια χρονιά η ΔΕΛΤΑ χάνει τον Ιδρυτή και Πρόεδρό της Αριστείδη Δασκαλόπουλο και τη θέση του αναλαμβάνει ο υιός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος ενώ η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών εξαγοράζει τη Goody’s και την εντάσσει στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ. Την ίδια χρονιά δημιουργείται, σε συνεργασία με την HELLENIC CATERING του ομίλου GOODY’S, η εταιρία GREENFOOD A.E. με σκοπό την παραγωγή νωπών λαχανικών.

2002:Σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Σωματείων/Ιδρυμάτων «Μαζί για το παιδί» θεσμοθετείται η κοινωνική δραστηριότητα της Goody’s με το πρόγραμμα «ARGOODAKI» εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την υποστήριξή της στο «παιδί σε ανάγκη» .
Την ιδια χρονιά ως αποτέλεσμα της ευρωπαϊκής της αναγνώρισης η Goody’s κερδίζει το βραβείο «Hamburger Foodservice Preis» τη σημαντικότερη διάκριση της Ευρώπης στο χώρο των αλυσίδων εστιατορίων. Βραβεύεται για την ξεχωριστή πορεία και λειτουργία της από την ίδρυσή της, για την πρωτοπορία των προϊόντων και των συστημάτων εστίασης και την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά.
2005: Η Goody’s βραβεύεται ως η μεγαλύτερη Ελληνική μάρκα στα βραβεία «superbrands», αποτελώντας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα σήματα στην Ελλάδα και μια από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες με παρουσία στο εξωτερικό.
2006: Ιδρύεται η Vivartia μετά από συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, CHIPITA INTERNATIONAL, GOODY’S και ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε.

2007: Ιούλιος 2007: Η MARFIN INVESTMENT GROUP A.E.  αποκτά το 34% της VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε., φτάνοντας το Δεκέμβριο του 2011 το 86%. Σήμερα, η MIG κατέχει ποσοστό άνω του 91% της VIVARTIA.
Εξαγορά της Κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας CHRISTIS DAIRIES PUBLIC LTD
Εξαγορά της Βουλγαρικής γαλακτοβιομηχανίας UNITED MILK COMPANY AD
Ανταλλαγή του 49% της θυγατρικής του κλάδου καταψυγμένων τροφίμων ΑΛΕΣΙΣ Α.Β.Ε.Ε. με το 49% της εταιρίας Μ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ Α.Ε.
2008: Στρατηγική συνεργασία του επιχειρηματία κ. Φρέρη με την ίδρυση της ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING Α.Ε. (η VIVARTIA A.B.E.E. συμμετέχει με 51%)
Εξαγορά
από την ΑΛΚΜΗΝΗ CATERING A.E. του 100% της EVEREST A.E. και του 75% της OLYMPIC CATERING A.E.
2009: Εξαγορά του 49% της EVEREST A.E. από τον κ. Φρέρη
Δημιουργία της VIVARTIA (CYPRUS)
LTD με την απορρόφηση της CHRISTIES DAIRIES από την CHARALAMBIDES DAIRIES
2010: Απόσχιση των δραστηριοτήτων της VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε και εισφορά των κλάδων: Γαλακτοκομικών & ποτών στη θυγατρική ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., Εστίασης & ψυχαγωγίας στη θυγατρική GOODY’S A.E., Καταψυγμένων Τροφίμων στη θυγατρική ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και Αρτοποιϊας & ζαχαρωδών στη θυγατρική CHIPITA A.E.
Πώληση
του Ομίλου CHIPITA (Αρτοποιϊας & ζαχαρωδών)
Εξαγορά
του 14,8% της ΜΕΒΓΑΛ και υπογραφή προσυμφώνου για την εξαγορά επιπρόσθετου 43% της ΜΕΒΓΑΛ από τη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε