ιστορία

H εταιρία κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά της εστίασης και διακριτή θέση στις αντίστοιχες δυνάμεις του κλάδου στην Ευρώπη με την παραγωγή και διάθεση προιόντων είτε μέσω της αλυσίδας εστιατορίων Goody’s και της αλυσίδας Flocafé ή ακόμη και μέσω της παροχής υπηρεσιών μαζικής εστίασης (Catering).

Mε την υποστήριξη του βιομηχανικού της βραχίονα ,της Hellenic Catering ,δραστηριοποιείται και αναπτύσσεται μέσω 166 εστιατορίων Goody’s (161 στον Ελλαδικό χώρο και 5 στην Κύπρο) και μέσω 93 Flocafé (82 στον ελλαδικό χώρο ,εκ των οποίων 15 σε πλοία, 7 στην Κύπρο, 2 στη Βουλγαρία, 1 στην Ουγγαρία και 1 στη Ρουμανία).

[one_half]

Ταξιδεύοντας στο χρόνο
Άνθρωποι διαφορετικής προέλευσης ο καθένας, όσον αφορά στον επαγγελματικό προσανατολισμό μέχρι τότε, αλλά με κοινά χαρακτηριστικά την εντιμότητα, την εργατικότητα, τη δημιουργικότητα, την αφοσίωση στην ολική ποιότητα, ικανά για να κρατήσουν την συνοχή της ομάδας στη δύσκολη αρχή της πορείας της Goody s αλλά και στη πολύ επιτυχημένη συνέχειά της, αποφάσισαν να ξεκινήσουν την ιστορία της.
Η πορεία ξεκινάει στις αρχές του 1975.
Η ιδέα της δημιουργίας της ανήκει στον Γιάννη Διονυσιάδη.
Την αρχική ιδρυτική ομάδα την απετέλεσαν επίσης ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Παρίσης, ο Τάσος Λασκαρίδης, ο Φώτης Κορκόβελος, ο Ξενοφών Διονυσιάδης, τα αδέλφια Μάρκος και Βαγγέλης Μαργαρίτης και ο Αχιλλέας Φώλιας.
Νονός της Goody’s ο Χρήστος Φώλιας.
Μάρτιος 1975: Ανοίγουν τα δύο πρώτα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Κούσκουρα και στην Τσιμισκή, με το λογότυπο GOODY’S και με σήμα, για όσους το θυμούνται, το γνωστό ανθρωπάκι.
1976: Λειτούργησε το τρίτο Goody’s, στη γωνία Βασ. Σοφίας και Πρ.Νικολάου, το οποίο έχει πλέον αντικατασταθεί από το κατάστημα στην Bασ. Σοφίας.
Σεπτέμβριος 1977: λειτουργεί το τέταρτο κατάστημα επί της οδού Αγίου Δημητρίου, το οποίο ουσιαστικά είναι το πρώτο κατάστημα με σύστημα Franchise .
Η Goody ‘s είναι η πρώτη Ελληνική επιχείρηση που εφάρμοσε το σύστημα  Franchising για την ανάπτυξη της αλυσίδας.
Στη συνέχεια ανοίγουν καταστήματα franchise στην πλατεία Αγίας Σοφίας, Λάουρα, Μαρτίου.
Οκτώβριος 1981: ανοίγει το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα, επί της οδού Σόλωνος, με πρωτοφανή επιτυχία.
Ακολουθούν το 1982 στην Καλλιθέα και το 1983 στη Φωκ. Νέγρη και στο Πασαλιμάνι. Το 1984 ανοίγει στο Περιστέρι και βέβαια έπεται συνέχεια με πολύ σημαντικούς συνεργάτες και καταστήματα, που έγραψαν τη δική τους ιστορία.
1985: η Goody’s εξαγοράζει την εταιρεία «ΦΛΟΚΑ» στην Αθήνα, εξέλιξη της οποίας απετέλεσε η αλυσίδα Flocafé, η οποία χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη ποικιλία καφέ (πάνω από 35 διαφορετικά είδη), καθώς και πληθώρα συνοδευτικών snacks,  sandwiches γλυκών και παγωτών.
Διακρίνεται δε για το ζεστό, οικείο περιβάλλον και τη φιλική εξυπηρέτηση.
Έτσι ξεκινά τον Ιανουάριο 1994, τo δεύτερο σήμα της Goody’s, από το κατάστημα της Λ.Κηφισίας.
Ο Όμιλος Goody’s σχηματίσθηκε σταδιακά με τη συμμετοχή βασικών μετόχων της Εταιρείας σε άλλες συμπληρωματικές επιχειρήσεις.
Από το 1990, οι συμμετοχές αυτές άρχισαν σταδιακά να περιέρχονται στην GOODY’S AE και στη συνδεδεμένη με αυτήν εταιρεία HELLENIC CATERING AE.
Η ενοποίηση του Ομίλου ολοκληρώθηκε το 1992, όταν η εταιρεία προέβη σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, που καλύφθηκε με την εισφορά του συνόλου σχεδόν των μετοχών της HELLENIC CATERING AE και με μετρητά.[/one_half]

[one_half_last]

Δεκέμβριος 1994: Είσοδος της Goody’ s, στο Χ.Α.Α.
1995: Βραβείο της μετοχής με τη μεγαλύτερη απόδοση στον κλάδο των τροφίμων.
1997: Αρχίζει η επέκταση της Goody’s στο εξωτερικό με τη λειτουργία των πρώτων εστιατορίων στην Κύπρο και στη Βουλγαρία.
2001: Γίνεται η εξαγορά της Goody’s από την ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ και προσαρτάται στον Όμιλο ΔΕΛΤΑ.
2004: Βραβείο «Hamburger Foodservice Preis»
2005: Βραβεύεται ως η μεγαλύτερη Ελληνική μάρκα στα βραβεία Superbrands. για την ξεχωριστή πορεία και λειτουργία της εταιρείας από την ίδρυσή της έως σήμερα, την πρωτοπορία των προϊόντων και συστημάτων εστίασης και την ηγετική της θέση στην Ελληνική αγορά.
Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ανήκει πλέον στον επιχειρηματικό κολοσσό της Vivartia, η δυναμική της οποίας παρέχει όλα τα εχέγγυα και τις προοπτικές για μία νέα μακρόχρονη και πετυχημένη πορεία στον ευρύτερο χώρο της εστίασης.
Από το 2006 μέχρι και σήμερα, η Goody’s για το κοινωνικό της έργο, κατέχει την 1η θέση σε όλους τους δείκτες αναγνωρισιμότητας στο Βαρόμετρο Αναγνωρισιμότητας & Συμπεριφοράς ASBI.
2011:Οι δύο δυναμικοί στο χώρο της εστίασης Όμιλοι,Goody’ s και Everest, με σκοπό τον εξορθολογισμό της λειτουργίας και αύξησης της αποτελεσματικότητος, προχωρούν σε λειτουργική συγχώνευση ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την ηγετική τους θέση στην αγορά της εστίασης και της ψυχαγωγίας. Στο πλαίσιο αυτό  την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ενοποιημένου  σχήματος  εστίασης, αναλαμβάνει ο  Θανάσης Παπανικολάου ενώ ο  Λαυρέντιος Φρέρης, αναλαμβάνει  την θέση του Αντιπροέδρου Everest.
Οι αξίες τις οποίες η Goody’s καλλιέργησε από το ξεκίνημά της (ποιότητα-συνέπεια-συναίσθημα), κέρδισαν την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.
Καθημερινά προσφέρει σε περισσότερους από 160.000 καταναλωτές νόστιμο, υγιεινό και ασφαλές φαγητό και μαζί με την σπουδαία δουλειά των Στελεχών της εταιρείας αλλά και όλων των συνεργατών της στα καταστήματα, την καθιέρωσαν σε αδιαμφισβήτητο Leader στην αγορά των καταστημάτων γρήγορης εξυπηρέτησης.

Σήμερα η μάρκα Goody’s αποτελεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αγαπημένα σήματα στηνΕλλάδα.
www.goodysnet.com[/one_half_last]