Το  χρυσό βραβείο άριστης επίδοσης στην κατηγορία «Καινοτομία – Νέα Τεχνολογία» απέσπασε η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, στο πλαίσιο των βραβείων «Σελφ Σέρβις Excellence Awards 2014», τα οποία επιβραβεύουν τις μεγαλύτερες εταιρείες που παραμένουν συνεπώς προσηλωμένες στην καινοτομία και την ανάπτυξη.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε, υπό την παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας, η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ξεχώρισε ανάμεσα στους ισχυρότερους εγχώριους παίκτες του κλάδου τροφίμων.

Η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ διακρίθηκε για τη συμμετοχή που κατέθεσε με τίτλο «Εισαγωγή τεχνολογίας DNA στον Ποιοτικό Έλεγχο τυροκομικών προϊόντων Προστατευμένης Ονομασίας Προέλευσης», η οποία αφορά στη χρήση αναλύσεων τεχνολογίας DNA στον Ποιοτικό Έλεγχο της μονάδας παραγωγής τυριών της ΔΕΛΤΑ στη Βίγλα Ελασσόνας.

Η ΔΕΛΤΑ, πρωτοπόρος από την αρχή της λειτουργίας της, υπήρξε η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων που δημιούργησε Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας. Η χρήση τεχνολογίας DNA είχε σαν αποτέλεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας και της ασφάλειας των προϊόντων, την αύξηση της αξιοπιστίας του καταναλωτή, τη συμβολή στην έρευνα και την επιστήμη μέσα από συνεργασίες με Πανεπιστήμια και Επίσημους Οργανισμούς και Φορείς, ενώ παράλληλα συνέβαλλε στην ελάττωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.

Η ΔΕΛΤΑ αναγνωρίζεται στη συγκεκριμένη κατηγορία για δεύτερη χρονιά, γεγονός που επιβεβαιώνει την έμφαση που δίνει στους τομείς της Ποιότητας και της Καινοτομίας. Για πάνω από 60 χρόνια, οι άνθρωποι της εργάζονται με αγάπη, μεράκι, συνέπεια και υπευθυνότητα για να προσφέρουν στους καταναλωτές προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, άριστης ποιότητας και ασφάλειας. Για να το πετύχει αυτό η εταιρεία επενδύει σε εξιδεικευμένο, επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε τεχνολογία αιχμής, που στόχο έχουν τη βέλτιστη ικανοποίηση των αναγκών των καταναλωτών, οι οποίοι την εμπιστεύονται όλα αυτά τα χρόνια.

Τα βραβεία διοργανώνονται από το περιοδικό Σελφ Σέρβις της Boussias Communications με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.