Καινοτόμος εισαγωγή τεχνολογίας αιχμής στην γαλακτοβιομηχανία

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας» απέσπασε η ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, του Ομίλου VIVARTIA, στα βραβεία «σελφ σέρβις Excellence Awards 2012» επιβεβαιώνοντας, για ακόμα μια φορά, το υψηλό επίπεδο ποιότητας και ασφάλειας, το οποίο αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή για την Εταιρεία στην 60ετή πορεία της στην ελληνική αγορά.

 

Η ΔΕΛΤΑ, με έμβλημά της την πρωτοπορία και την καινοτομία στον τομέα των γαλακτοκομικών και των χυμών, ξεχώρισε και διεκδίκησε επάξια τη διάκριση αυτή, έχοντας δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο εργαστήριο Μοριακής Μικροβιολογίας, εξοπλισμένο με συστήματα τεχνολογίας αιχμής και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό. Είναι η πρώτη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα που, με μια επένδυση που ξεπέρασε τις €500.000, ενσωμάτωσε τεχνολογία DNA στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου των προϊόντων της, θέτοντας την ασφάλεια και την ποιότητα ως βασική της προτεραιότητα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία συμπληρώνει το ήδη ολοκληρωμένο Σύστημα Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΕΛΤΑ, μέσα από το οποίο πάνω από 1.000 καθημερινοί έλεγχοι σε κάθε ένα από τα εργοστάσια της Εταιρείας, διασφαλίζουν την 100% ασφάλεια των προϊόντων.
Η κ. Κέλλυ Καλαντζή, Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, που παρέλαβε το βραβείο δήλωσε σχετικά «Η σημερινή διάκριση μας τιμά και μας συγκινεί, καθώς είναι για εμάς μια άμεση επιβράβευση και αναγνώριση της δέσμευσής μας να προσφέρουμε καθημερινά πρόσθετη αξία στον Έλληνα καταναλωτή που εμπιστεύεται τα προϊόντα ΔΕΛΤΑ. Το Εργαστήριο είναι μια πρωτοβουλία, η οποία είναι συνώνυμη των αξιών που πλαισιώνουν το όνομα ΔΕΛΤΑ, το οποίο για περισσότερο από μισό αιώνα έχει αγαπηθεί από τα ελληνικά νοικοκυριά και έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους. Χρέος μας είναι να μείνουμε πιστοί στις αξίες. Να προσφέρουμε προτάσεις διατροφής υγιεινές, θρεπτικές και 100% ασφαλείς».

Τα βραβεία «σελφ σέρβις Excellence Awards» διοργανώθηκαν από το περιοδικό σελφ σερβις και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με στόχο να αναδειχθούν, μέσα από μια επιστημονική κριτική επιτροπή, οι βέλτιστες πρακτικές στο χώρο του λιανεμπορίου (σούπερ μάρκετ, προμηθευτές food, non-food). Στη διοργάνωση συμμετείχαν σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις καταναλωτικών προϊόντων από Ελλάδα και Κύπρο.