Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Vivartia και Exeed Industries

H Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας σύμπραξης (Joint Venture) μεταξύ της Vivartia και της Exeed Industries, στην οποία προβλέπεται η σύσταση εταιρείας που θα δραστηριοποιείται σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κουβέιτ, Ομάν, Μπαχρέιν, Κατάρ, Αίγυπτο, Λιβύη, Τυνησία, Αλγερία, Μαρόκο, Ιράκ και Ιράν.

Το όραμα της νεοσύστατης κοινοπραξίας είναι να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας τα οποία θα καλύπτουν ανάγκες των καταναλωτών στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τις χώρες του Συμφώνου του Κόλπου. Η αποκλειστική συνεργασία ενώνει τις δυνάμεις δύο κορυφαίων, καθεμίας στην αγορά της, εταιρειών ανοίγοντας το δρόμο για την παρουσία προϊόντων της Vivartia σε μια δυναμική αγορά με περισσότερους από 330 εκατομμύρια καταναλωτές. Η συνεργασία συμπεριλαμβάνει όλα τα προϊόντα της Vivartia, Δέλτα, Μπάρμπα Στάθης, Χρυσή Ζύμη καθώς και όλα τα σήματα εστίασης (Goody’s, Everest, Flocafe, LaPasteria).

Η πρώτη φάση των δραστηριοτήτων περιλαμβάνει εξαγωγές από την Ελλάδα και την παράλληλη κατασκευή μονάδας παραγωγής στο Άμπου Ντάμπι. Η νέα εταιρεία θα παράγει εκεί ένα διαφοροποιημένο και ευρύ χαρτοφυλάκιο ισχυρών, αναγνωρίσιμων εμπορικών σημάτων στο τομέα των γαλακτοκομικών και χυμών. Θα συνδυάζει την τεχνολογία της Vivartia με την τεχνογνωσία της τοπικής αγοράς από την Exeed ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες και προτιμήσεις της τοπικής κατανάλωσης. Στρατηγικός στόχος είναι η νέα εταιρεία να αναδειχθεί σε κορυφαία επιλογή για τους καταναλωτές στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ηγέτης στην τοπική αγορά, με πωλήσεις που αναμένεται να ξεπεράσουν τα €165 εκατ. Η μονάδα παραγωγής θα αποτελέσει επένδυση ύψους €70 εκατ. και θα κατασκευαστεί σε έκταση 160 στρεμμάτων σε τοποθεσία που έχει ήδη επιλεγεί. Η κατασκευή είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις αρχές του 2013 και θα ολοκληρωθεί το 2ο εξάμηνο του 2014.

Ο Dr. Kamel Abdullah, Διευθύνων Σύμβουλος της Exeed Industries και ο κ. Γιάννης Αρτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Investment Group (MIG), εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Ο κ. Γ. Αρτινός δήλωσε: «Η έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας με την Exeed Industries με χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς οι δύο εταιρείες μοιράζονται κοινές αξίες και συμπληρώνουν η μία την άλλη επιχειρηματικά, δίνοντας μας την ευκαιρία να καλύψουμε τις ανάγκες 330 εκατ. νέων καταναλωτών. Ταυτόχρονα δημιουργεί μια εξαιρετική πλατφόρμα για την Vivartia, μια ελληνική εταιρεία, ώστε να διευρύνει περαιτέρω την διεθνή δραστηριότητα της και να εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο παίκτη στον τομέα των τροφίμων.»

Ο Dr. Κ. Abdullah ανέφερε: «Είμαι βέβαιος για τη μελλοντική επιτυχία του νέου αυτού εγχειρήματος που είναι προς όφελος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Χωρών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής, καθώς επίσης και των χωρών του Συμφώνου του Κόλπου, ενώ παράλληλα χτίζει μια νέα διεθνή εταιρεία τροφίμων, περαιτέρω ισχυροποιώντας τον δεσμό μεταξύ των δύο εταιρειών.»

Η Exeed Industries είναι μια 100% θυγατρική της National Holding στο Άμπου Ντάμπι και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο καθώς συμβάλλει άμεσα στην οικονομική ανάπτυξη του Άμπου Ντάμπι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ευρύτερης περιοχής. Η εταιρεία λειτουργεί και επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητές της στα υλικά κατασκευών, την κλωστοϋφαντουργία, τη γεωργία, πέρα των διεθνών επενδύσεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής καθώς επίσης και στις χώρες του Συμφώνου του Κόλπου.

Η  Vivartia, είναι μια από τις σημαντικότερες εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με εμπορικά σήματα που αναγνωρίζονται από εκατομμύρια καταναλωτές. Είναι ηγέτης της αγοράς στους περισσότερους από τους τομείς που δραστηριοποιείται προσφέροντας υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας προϊόντα για τους καταναλωτές που εξυπηρετεί, με επώνυμα προϊόντα όπως ΔΕΛΤΑ, Μπάρμπα-Στάθης, Goody’s και Everest.