Διάκριση στα Environmental Awards 2020 για τις νέες συσκευασίες delivery της αλυσίδας

Τα Goody’s Burger House διακρίθηκαν στην κατηγορία Resource Sustainability, Waste Management” των Environmental Awards 2020 για τις νέες συσκευασίες delivery.

Οι νέες συσκευασίες είναι φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς είναι 100% ανακυκλώσιμες, αλλά και 100% βιοδιασπώμενες. Είναι κατασκευασμένες από χαρτόνι πιστοποιημένο κατά FSC, το οποίο προέρχεται από τη βιώσιμη διαχείριση των δασών. Επιπλέον, στην πλειοψηφία τους είναι πιο ελαφριές συγκριτικά με τις προηγούμενες συσκευασίες*, γεγονός το οποίο ενισχύει το περιβαλλοντικό τους προφίλ δεδομένου ότι απορρίπτεται λιγότερη μάζα χαρτιού στο περιβάλλον, ενώ για τη μεταφορά τους απαιτείται και λιγότερη ενέργεια, άρα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων. Όλες οι νέες συσκευασίες των Goody’s Burger House  φέρουν το λογότυπο FSC®, ενώ ένα σύντομο μήνυμα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι για τη συσκευασία χρησιμοποιήθηκαν προϊόντα ξυλείας σύμφωνα με τη βιώσιμη διαχείριση των δασών, συνεισφέροντας στην ενημέρωση και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού σε αυτό το θέμα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική της αλυσίδας για διαρκή προσπάθεια μείωσης του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος σε όλους τους τομείς. Να σημειωθεί ότι τα Goody’s Burger Hοuse είναι από τις πρώτες εταιρείες εστίασης στην Ελλάδα που χρησιμοποιούν συσκευασίες από χαρτόνι πιστοποιημένο κατά FSC, οδηγώντας τις τάσεις της αγοράς προς ένα πιο βιώσιμο μοντέλο στον τομέα των συσκευασιών.

*Ενδεικτικά, οι νέες συσκευασίες Extreme Club και Deluxe είναι κατά περίπου 20% ελαφρύτερες από τις αντίστοιχες προηγούμενες

GBH_packaging