Η εταιρεία στηρίζει την κοινωνία με συνέπεια και ευαισθησία

Η ΔΕΛΤΑ, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid-19, αλλά και ενισχύοντας μακροπρόθεσμα το σύστημα υγείας, παρέδωσε στο ΕΚΑΒ δύο εξειδικευμένους φορητούς θαλάμους (Patient Isolation Units ή κάψουλες) απομόνωσης και μεταφοράς ασθενών. Οι νέας τεχνολογίας κάψουλες αποτρέπουν τη μετάδοση του ιού ή άλλου νοσήματος από τον ασθενή στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, λειτουργώντας σε συνθήκες αρνητικής ή θετικής πίεσης. Χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αεροδιακομιδών από νησιά και απομακρυσμένες περιοχές, προστατεύοντας όχι μόνον τον ασθενή αλλά και το πλήρωμα των αεροσκαφών.

Κατά την παράδοση των θαλάμων από τη ΔΕΛΤΑ, ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου δήλωσε: «Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας για τη σημαντική δωρεά της ΔΕΛΤΑ, αναφορικά με την κάλυψη βασικών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και συγκεκριμένα του Τμήματος Αεροδιακομιδών, σε φορητούς θαλάμους αρνητικής πίεσης, ειδικά για τις εναέριες, αλλά και τις θαλάσσιες διακομιδές ασθενών με μεταδιδόμενα νοσήματα. Τέτοιου είδους αξιόλογες πράξεις προσφοράς, ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARSCoV-2, θα πρέπει να αναδεικνύονται ώστε να γνωρίζουν όλοι ποιοι στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια νευραλγικών φορέων της δημόσιας υγείας, όπως αυτός του ΕΚΑΒ».

Η δωρεά της ΔΕΛΤΑ στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με αυστηρές προδιαγραφές που τέθηκαν από το ΕΚΑΒ. Οι δύο κάψουλες με την παραλαβή τους προωθήθηκαν άμεσα στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, καθώς ο αριθμός αυτών που είναι σε επιχειρησιακή κατάσταση είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Η εξασφάλισή τους καθίσταται ιδιαίτερα πολύτιμη προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανές αυξημένες ανάγκες μεταφοράς ασθενών, σε περίπτωση αύξησης της γεωγραφικής διασποράς των κρουσμάτων.

DELTA_to_EKABΟ πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν.Παπαευσταθίου και ο Δ/ντής Ιατρικών Υπηρεσιών Δ.Πύρρος παραλαμβάνουν τους θαλάμους από τα στελέχη της ΔΕΛΤΑ Κ.Θεοχάρη, Δ/ντή Προμηθειών, και Α.Βασιλακοπούλου, Δ/ντρια Εταιρικής Επικοινωνίας