Τα Retail Business Awards, θεσμός απονομής βραβείων στους ανθρώπους της λιανικής αγοράς, τίμησαν εφέτος τον κ. Θανάση Παπανικολάου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της MIG και του Ομίλου Goody’s-everest. Ο κ. Παπανικολάου τιμήθηκε για την πολυετή προσφορά του στο λιανεμπόριο ως επικεφαλής του κλάδου εστίασης της Vivartia και ως Προέδρος του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ). Επιπροσθέτως, ο κ. Παπανικολάου έλαβε τιμητικό βραβείο για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Goody’s, της μεγαλύτερης αλυσίδας εστίασης της Ελληνικής αγοράς.

Ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε την Οργανωτική Επιτροπή των Retail Business Awards, για την τιμητική διάκριση, καθώς και όλους τους συνεργάτες του στις επιχειρήσεις στις οποίες εργάστηκε για πάνω από 30 χρόνια. Αναφέρθηκε στη σύσταση και το ρόλο του Συνδέσμου Επώνυμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ), ο οποίος από το 2011 που ιδρύθηκε, έδωσε φωνή στα Μέλη του, ικανή να ακούγεται από την Πολιτεία, καθιστώντας τον πρότυπο επιχειρηματικής προόδου, προκοπής και αγαστής συνεργασίας. «Το πνεύμα συνεργασίας είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Το Ελληνικό Κράτος οφείλει να αντιληφθεί την ανάγκη να άρει την κάθε μορφή γραφειοκρατίας, πού αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Ανάπτυξη που θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας και της συρρίκνωσης του Εθνικού Εισοδήματος», επισήμανε ο κ. Παπανικολάου, τονίζοντας για μία ακόμη φορά την επιτακτική ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% ως κίνητρο για νομιμότητα. «Οι εταιρείες εστίασης με πορεία πάνω από 20 χρόνια στην Ελληνική αγορά μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού», σχολίασε με έμφαση.

Για τα 40 χρόνια της Goody’s στην Ελληνική αγορά, ο κ. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον ιδρυτή της εταιρείας κ. Αχιλλέα Φώλια, καθώς και τους συνεργάτες του για τη συνεισφορά τους και δήλωσε ότι η Goody’s η μεγαλύτερη Ελληνική εταιρεία στο χώρο της εστίασης, θα παραμείνει πρωτοπόρος και θα συνεχίσει να συνεισφέρει ουσιαστικά στην Ελληνική οικονομία, ενώ δεσμεύτηκε να διευρύνει τις δραστηριότητες της Goody’s, η οποία έχει ήδη παρουσία σε 7 χώρες, στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού.

Κλείνοντας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της MIG, ανέφερε ότι: «η εμπειρία και η γνώση, απόρροια της διαδρομής μας στην αγορά, μας δίνει τα απαραίτητα εχέγγυα, ώστε να συμβάλλουμε ενεργά στην ανατροπή του υφιστάμενου δυσμενούς κλίματος. Η Ελλάδα διαθέτει χαρισματικά μυαλά, τα οποία υποχρεούται να χρησιμοποιήσει προς όφελός της. Είμαι αισιόδοξος ότι με ξεκάθαρη στρατηγική στόχευση και όραμα, με επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και καινοτόμες ιδέες, θα ξεπεράσουμε τους υπάρχοντες σκοπέλους και θα ξαναβάλουμε την αγορά στις ράγες της ανάπτυξης. Ο διάλογος ανάμεσα σε κράτος και επιχειρήσεις πρέπει να είναι συνεχής και εποικοδομητικός, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με προοπτική και συνέχεια. Και αυτό είναι το χρέος μας στις επόμενες γενιές».

Τα Retail Business Awards διοργανώνονται από τη DIRECTION και το περιοδικό RETAIL BUSINESS.