Με Χρυσό Βραβείο διακρίθηκε ο Μπάρμπα Στάθης, στην κατηγορία της Μακροπρόθεσμης Επένδυσης Εθνικής Εμβέλειας των Responsible Business Awards 2015 για το πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας που εφαρμόζει.

Η συμβολαιακή γεωργία, ως υπόδειγμα μακροπρόθεσμης επένδυσης στην ελληνική οικονομία, υπήρξε η φυσική εξέλιξη των αρχών που πρεσβεύει ο Μπάρμπα Στάθης. Αξιοποιώντας συστηματικά την πείρα και τη γνώση 45 χρόνων πρωταγωνιστικής παρουσίας στην ελληνική αγορά, το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό και τις δυνατότητες της ελληνικής γης και έχοντας ως προτεραιότητα την άριστη ποιότητα και βέλτιστη ασφάλεια των προϊόντων της, η κορυφαία ελληνική εταιρεία επενδύει καθημερινά στην ενίσχυση της σχέσης της με τον Έλληνα αγρότη.

Το συμβόλαιο με τον παραγωγό, είναι η συμφωνία του παραγωγού να καλλιεργήσει προϊόντα κάτω από πλήρως ελεγχόμενες από τον Μπάρμπα Στάθη συνθήκες, τηρώντας και ακολουθώντας τις αρχές και αξίες της εταιρείας, για παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών με σεβασμό στον καταναλωτή και στην υγεία του, στο περιβάλλον και στην κοινωνία.

Μέσα από την εμπέδωση και την ανάπτυξη του συστήματος της συμβολαιακής γεωργίας ο Μπάρμπα Στάθης δεσμεύεται σε μακροπρόθεσμη επένδυση στον Έλληνα αγρότη και την ελληνική γη, εφαρμόζοντας τις αρχές της Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης, δηλαδή τεκμηριωμένα βήματα από τη σπορά έως τη συγκομιδή.

Mε αφορμή την τιμητική διάκριση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μπάρμπα Στάθης ΑΒΕΕ, κ. Αντώνης Μαυριδόγλου, δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση και επιβράβευση της στρατηγικής μας και της επενδυτικής πρωτοβουλίας μας. Στην εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, τη μεγαλύτερη εταιρεία συμβολαιακής γεωργίας στην Ελλάδα, εφαρμόζουμε ένα σύστημα ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης που δημιουργεί δεσμούς με τον Έλληνα παραγωγό και την ελληνική γη. Με πάνω από 30.000 στρέμματα συνολικής καλλιέργειας και περισσότερους από 1.300 συνεργαζόμενους Έλληνες αγρότες-παραγωγούς που συνεχώς αυξάνονται, έχουμε ως κύριο στόχο να παρέχουμε στους Έλληνες καταναλωτές προϊόντα που διακρίνονται για τη φρεσκάδα τους, την ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία».

 

Για την εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ:

Η Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε., έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, με τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης και Χρυσή Ζύμη. H Μπάρμπα Στάθης είναι πρωτοπόρος στο σύστημα «συμβολαιακής γεωργίας» και εφαρμογής της ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης, στηρίζοντας έμπρακτα τους Έλληνες αγρότες. Τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης διακρίνονται για τη φρεσκάδα, την υψηλή ποιότητα και την υψηλή διατροφική τους αξία. Η Μπάρμπα Στάθης Α.Β.Ε.Ε. είναι θυγατρική της Vivartia, μέλος του Ομίλου MIG.