• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Πάνω από 40 χρόνια, ο Μπάρμπα Στάθης, καλλιεργεί τα λαχανικά του σύμφωνα με τις αρχές και τα διδάγματα της εύφορης και σοφής ελληνικής γης. Η αγάπη, το μεράκι, η βαθιά επιστημονική γνώση και η εφαρμογή ενός συστήματος ολοκληρωμένης αγροτικής διαχείρισης, συνοδεύουν τα λαχανικά του σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους:

[one_half]Έλεγχος και φροντίδα από τη σπορά ως τη συσκευασία
Ο Μπάρμπα Στάθης ελέγχει πλήρως τη σπορά, την άρδευση, τη λίπανση, τη φυτοπροστασία και τη συγκομιδή των λαχανικών του και συνεργάζεται καθημερινά με επιλεγμένους Έλληνες παραγωγούς, σε περιοχές με βέλτιστο κλίμα και εύφορα αγροτεμάχια, με στόχο την παραγωγή ασφαλών και υγιεινών αγροτικών προϊόντων.

Για το Μπάρμπα Στάθη κάθε στιγμή μετρά
Ο χρόνος είναι εχθρός της φρεσκάδας. Γιατί τα λαχανικά, λίγες ώρες αφού τα κόψεις, χάνουν σιγά-σιγά τη φρεσκάδα και τη θρεπτικότητά τους. Κάτι που ο Μπάρμπα Στάθης δεν θα άφηνε ποτέ να συμβεί. Γι’αυτό, συλλέγει τα λαχανικά του στην ιδανική στιγμή της ωρίμανσής τους και μέσα σε λιγότερο από 2 ώρες από τη συγκομιδή τους, τα καταψύχει σφραγίζοντας όλη τη φρεσκάδα, τις βιταμίνες και τη γεύση τους.

Η πιστοποίηση της ποιότητας
Διετής έρευνα για τη διατροφική αξία των καταψυγμένων λαχανικών σε σχέση με τα νωπά, του Εργαστηρίου Χημείας και Βιοχημείας Τροφίμων, της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) κατά το 2011 και 2012 πιστοποιεί ότι τα καταψυγμένα λαχανικά Μπάρμπα Στάθης:

  • διατηρούν τους διατροφικούς τους δείκτες και τη βιταμίνη C σε πάρα πολύ υψηλό βαθμό, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα νωπά πρώτης ημέρας συγκομιδής,
  • υπερτερούν των νωπών της δεύτερης, της τρίτης και επόμενων ημερών μετά τη συγκομιδή τους.[/one_half][one_half_last]

Η απαλή και φυσική διαδικασία της κατάψυξης
Μετά την προσεκτική διαλογή, το μεθοδικό πλύσιμο και το στιγμιαίο ζεμάτισμα, ακολουθεί η «άμεση κατάψυξη». Μία απαλή και φυσική διαδικασία, η μόνη που σφραγίζει όλη τη φρεσκάδα και τη θρεπτικότητα των λαχανικών του Μπάρμπα Στάθη, χωρίς την παραμικρή χρήση συντηρητικών.

Λαχανικά τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν
Ο Μπάρμπα Στάθης εφαρμόζει σύστημα ιχνηλασιμότητας και άρα έχει την ικανότητα να παρακολουθεί την προέλευση κάθε λαχανικού, τόσο κατά την καλλιέργεια, την παραγωγή, όσο και κατά τη διακίνησή του. Έτσι, είναι σίγουρος ότι προσφέρει στην ελληνική οικογένεια κάθε ημέρα του χρόνου, λαχανικά αγνά, απαλλαγμένα από ίχνη φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων, χωρίς συντηρητικά, στο απόγειο της φρεσκάδας και θρεπτικότητάς τους, με όλες τις βιταμίνες και τη γεύση τους. Λαχανικά από την ελληνική γη, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν![/one_half_last]