H ΔΕΛΤΑ, για περισσότερο από μισό αιώνα και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή, παράγει και προσφέρει καθημερινά 100% ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα.

Η Εταιρεία, σεβόμενη την εμπιστοσύνη που εδώ και 60 χρονιά της δείχνουν οι καταναλωτές, θεωρεί χρέος της να ενημερώσει, με αξιοπιστία και εγκυρότητα, σχετικά με την καλλιέργεια των ζωοτροφών, τη διατροφή των αγελάδων της και τις αυστηρές διαδικασίες ποιότητας και ασφάλειας που εφαρμόζει.

Συγκεκριμένα:

  • Η ΔΕΛΤΑ είναι η μόνη Εταιρεία που διαθέτει δική της θυγατρική για την παραγωγή ζωοτροφών. Ως αποτέλεσμα, εδώ και χρόνια, έχει τη δυνατότητα και προσφέρει στους κτηνοτρόφους με τους οποίους συνεργάζεται, μεταξύ των άλλων απαραίτητων ζωοτροφών, και ελεγμένη σόγια  ελεύθερη από γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες.
  • Για όσους δεν επιλεγούν να προμηθευτούν σόγια από τη θυγατρική της, η ΔΕΛΤΑ διενεργεί συνεχείς ελέγχους, ώστε να διασφαλίσει ότι αυτή που χρησιμοποιούν δεν είναι γενετικά τροποποιημένη.
  • Τέλος, για το σύνολο των κτηνοτρόφων η Εταιρεία εφαρμόζει απαρέγκλιτα επί σειρά ετών Πρότυπο Σύστημα Ελέγχου των ζωοτροφών για την αποτροπή παρουσίας γενετικά τροποποιημένων οργανισμών, πιστοποιημένο από την SGS, έναν από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους φορείς επιθεωρήσεων, ελέγχων και πιστοποιήσεων στον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΛΤΑ καλωσορίζει και υποστηρίζει την άμεση εφαρμογή του νέου κρατικού Προτύπου Agro7 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το οποίο ορίζονται κοινές προδιαγραφές για την παραγωγή προϊόντων από ζώα που δεν εκτρέφονται με γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές. Μάλιστα, η Εταιρεία, σε επίπεδο ελέγχων, ήδη καλύπτει και με το παραπάνω τις απαιτήσεις του νέου αυτού κρατικού προτύπου.

Παράλληλα, συνεχίζει να υποστηρίζει με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, ενέργειες και πρωτοβουλίες που ενισχύουν την ελληνική οικονομία και γεωργία. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η αντικατάσταση της σόγιας από εναλλακτικές – εγχώριες γεωργικές καλλιέργειες, που προσφέρει νέες προοπτικές.

Η  ΔΕΛΤΑ ήταν, είναι και θα είναι υπερήφανη για τη συμβολή της στην ανάπτυξη και την πρόοδο της ελληνικής αγελαδοτροφίας και για την αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή της στην ποιότητα.