ΔΕΛΤΑ: 

– Μυθιστόρημα η δήθεν πρόθεση εξαγοράς μας από τους Αφούς Σαράντη

– Επόμενη κίνηση συγκέντρωσης η εξαγορά της ΜΕΒΓΑΛ

Αυτό το συνεχιζόμενο μυθιστόρημα της δήθεν πρόθεσης εξαγοράς της ΔΕΛΤΑ από την ΟΛΥΜΠΟΣ είναι δείγμα αμετροέπειας και ελλείψεως συναλλακτικών ηθών από τους εμπνευστές του.

Η αλήθεια είναι ότι σε μία συνάντηση την οποία με επιμονή είχαν ζητήσει οι Αφοί Σαράντη με εκπροσώπους της MIG χωρίς να τους έχουν προειδοποιήσει για το θέμα, όταν ανέφεραν ότι επιθυμούν να καταθέσουν γραπτή πρόταση για εξαγορά της ΔΕΛΤΑ, οι εκπρόσωποι της MIG τους απάντησαν ευγενικά ότι η ΔΕΛΤΑ δεν πωλείται και αρνήθηκαν να παραλάβουν καν τον σχετικό φάκελο.

Τα όσα επακολούθησαν θα μπορούσαν να μας βάλουν την ιδέα να κάνουμε κάτι αντίστοιχο στη NESTLE και την DANONE και μετά να δηλώνουμε ότι προσπαθούμε να τις εξαγοράσουμε και να πορευόμαστε με τις αντίστοιχες δάφνες!  Η αίσθηση όμως του μέτρου και της σοβαρότητας πρέπει να λειτουργούν αποτρεπτικά σε τέτοια τεχνάσματα.

Η ΔΕΛΤΑ, η αδιαφιλονίκητη ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της, δεν είναι προς πώληση.  Η επόμενη κίνηση συγκέντρωσης στον χώρο των γαλακτοκομικών είναι η εξαγορά από την ΔΕΛΤΑ της ΜΕΒΓΑΛ, έστω και μέσα από νομικές διαδικασίες εφόσον οι μέτοχοι της ΜΕΒΓΑΛ επιμείνουν να μην σέβονται την δεσμευτική συμφωνία την οποία έχουν υπογράψει.