Άμεση εξαγωγή προϊόντων της ΔΕΛΤΑ σε Ιταλία και Γαλλία

Ο Όμιλος Vivartia θυγατρική του Ομίλου MIG, ανακοινώνει την υπογραφή συμφώνου μεταξύ της θυγατρικής του ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., της μεγαλύτερης ελληνικής εταιρείας παραγωγής γαλακτοκομικών στην Ελλάδα και της GRANAROLO, της μεγαλύτερης ιταλικής εταιρείας παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού στην Ιταλία. Η συνεργασία αυτή έχει άμεση εφαρμογή και αφορά στο λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή αυθεντικού ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και ελληνικού τυριού στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της ΔΕΛΤΑ στην Ελλάδα και θα διανέμονται από τα δίκτυα της GRANAROLO.

Πρόκειται για μία συνεργασία στρατηγικής σημασίας, η οποία ενώνει δύο ιστορικές αλλά και κορυφαίες στο χώρο των γαλακτοκομικών εταιρείες, με παρουσία πάνω από μισό αιώνα η κάθε μία στη χώρα της, μία ένωση που αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη. Η τεχνογνωσία και η εμπειρία της ΔΕΛΤΑ σε συνδυασμό με την εξειδίκευση και τη βαθιά γνώση της GRANAROLO όσον αφορά στην ιταλική αγορά, αποτελούν τα εχέγγυα για την ανάπτυξη ενός ισχυρού σχήματος στο χώρο των γαλακτοκομικών.

 Ο Όμιλος GRANAROLO, ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες στον ιταλικό αγροτικό τομέα,δραστηριοποιείται τόσο στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος, μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού GRANLATTE, όσο και στη μεταποίηση καιεμπορία γαλακτοκομικών προϊόντωνμέσωτης GRANAROLO S.p.A., η οποίαδιαθέτει8παραγωγικέςμονάδεςστην Ιταλία και 2 στη Γαλλία. Ο ετήσιος τζίρος του Ομίλου GRANAROLO φτάνει σχεδόν το 1δις ευρώ. Ένας στόλος 800 φορτηγών διανέμει κάθε χρόνο 700.000 τόνους τελικών προϊόντων σε 50.000 σημεία πώλησης. Η GRANAROLO είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην Ιταλία. Μετά την εξαγορά της YOMO το 2004 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στην χώρα, με ηγετικό μερίδιο στην αγορά του λευκού πλήρους γιαουρτιού, ενώ μετά την εξαγορά της LATBRI (εταιρεία παραγωγής φρέσκου τυριού), το 2011, η GRANAROLOείναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία ιταλικών συμφερόντων στο χώρο των γαλακτοκομικών στην Ιταλία.

Εκτός από την Ιταλία, η GRANAROLO δραστηριοποιείται επίσης στην Γαλλία, την Ισπανία και την Αγγλία.

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε. κ. Αντώνης Μαυριδόγλου δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι για αυτή τη συμφωνία, καθώς έρχεται να επιβραβεύσει και να επιβεβαιώσει τη βαθιά γνώση και εμπειρία της ΔΕΛΤΑ στο χώρο των γαλακτοκομικών, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και τη δυναμική της για περαιτέρω ανάπτυξη και εκτός συνόρων. Η συνεργασία αυτή αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και η συνεχής καινοτομία, στρατηγικοί πυλώνες της εταιρείας μας, αναγνωρίζονται διεθνώς και φέρουν συνεργασίες με ηγετικούς παίκτες σε πλέον ανταγωνιστικές αγορές. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πολύ σύντομα τα προϊόντα της ΔΕΛΤΑ, τα οποία εμπιστεύονται οι Έλληνες καταναλωτές για πάνω απ 60 χρόνια, θα αποτελούν την πρώτη επιλογή και για εκατομμύρια καταναλωτές στην Ιταλία.».

 Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Γιάννης Αρτινός,  προσέθεσε: «Είμαστε προσηλωμένοι στο πρόγραμμα εξωστρέφειας, το οποίο μέσα στα τελευταία 2 χρόνια έχει ενδυναμώσει σημαντικά την παρουσία μας στις διεθνείς αγορές. Ο Όμιλος Vivartia πιστός στη δέσμευσή του για το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας, συνεχή καινοτομία και αξία στον καταναλωτή, συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική οικονομία και αγορά μέσω των εταιρειών του με συνεργασίες που θέτουν τις βάσεις για έναν ισχυρό ελληνικό Όμιλο με διεθνή παρουσία και δραστηριότητα. Μετά τη συνεργασία με την EXEED, στο χαρτοφυλάκιό μας έρχεται να προστεθεί η πολύ σημαντική συνεργασία με τη GRANAROLO, την ηγέτιδα εταιρεία στο χώρο των γαλακτοκομικών στην Ιταλία. Η συμφωνία αυτή μας χαροποιεί ιδιαιτέρως, καθώς ανοίγει το δρόμο για την παρουσία των προϊόντων μας σε ακόμα μεγαλύτερες αγορές με προοπτικές για περαιτέρω συνεργασίες και συνεχή ανάπτυξη.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου GRANAROLO κ. Gianpietro Corbari, δήλωσε: «Όντας η μεγαλύτερη ιταλική εταιρεία παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού, εφαρμόζουμε στρατηγική ανάπτυξης μέσω συνεργασιών με ισχυρούς παίκτες με στόχο τη δημιουργία αξίας. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την υπογραφή της συνεργασίας με τη ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε., καθώς βρήκαμε στη ΔΕΛΤΑ έναν αξιόπιστο συνεργάτη με βαθιά γνώση στην παραγωγή κορυφαίας ποιότητας παραδοσιακών ελληνικών γαλακτοκομικών προϊόντων και ηγέτη στην ελληνική αγορά γαλακτοκομικών. Ο Όμιλός μας, είναι ήδη ο ηγέτης στην αγορά του γιαουρτιού στην Ιταλία με σημαντικές για τις ιταλικές οικογένειες μάρκες, όπως η YOMO και η GRANAROLO. Με αυτή τη συμφωνία θα εδραιώσουμε την παρουσία μας στην αγορά με ένα νέο, υψηλής ποιότητας προϊόν όπως το γιαούρτι ΔΕΛΤΑ, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες μεγαλύτερης μερίδας καταναλωτών, ενώ έρχεται να προσφέρει προστιθέμενη αξία στην κατηγορία του γιαουρτιού.