Ολοκληρώθηκε στις 7 Μαΐου 2019 η εκπαίδευση 25 νέων κτηνοτρόφων, η οποία υλοποιήθηκε από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης,  με υποτροφίες που προσέφερε η ΔΕΛΤΑ, σε νέους κτηνοτρόφους και παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της. Στόχος των υποτροφιών είναι η εξειδικευμένη και βιωματική εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων, με σκοπό να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπου εργάζονται.

Οι υποτροφίες δόθηκαν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η ΔΕΛΤΑ από το 2012, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων. Η ΔΕΛΤΑ υλοποίησε το πρόγραμμα υποτροφιών για 3η συνεχή χρονιά, έχοντας δώσει συνολικά 64 υποτροφίες. Με στόχο να εξυπηρετήσει και νέους κτηνοτρόφους σε απομακρυσμένες περιοχές, που ως τώρα δεν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, λόγω της μεγάλης απόστασης του τόπου διαμονής τους από τη Θεσσαλονίκη, η εταιρεία προκήρυξε φέτος 20 υποτροφίες με τόπο διεξαγωγής τη Φλώρινα και 5 με τόπο διεξαγωγής τη Θεσσαλονίκη.

Κατά την τελετή αποφοίτησης, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, οι υπότροφοι νέοι κτηνοτρόφοι έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ και παρακολούθησαν ομιλίες από στελέχη της ΔΕΛΤΑ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.