Υποτροφίες νέων κτηνοτροφών 2018

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα υποτροφιών σε νέους κτηνοτρόφους που προσέφερε για 2η συνεχή χρονιά η ΔΕΛΤΑ στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου 2018 η εκπαίδευση 25 νέων κτηνοτρόφων, η οποία υλοποιήθηκε από τη Σχολή Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, με υποτροφίες που προσέφερε για 2η συνεχή χρονιά η ΔΕΛΤΑ, σε νέους κτηνοτρόφους και παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της. Στόχος των υποτροφιών είναι η εξειδικευμένη και βιωματική εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων, με σκοπό να βελτιώσουν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όπου εργάζονται.

Οι υπότροφοι νέοι κτηνοτρόφοι παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τεσσάρων μηνών, σχετικά με τη διαχείριση της κτηνοτροφικής μονάδας.

Οι υποτροφίες δόθηκαν στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία», που υλοποιεί η ΔΕΛΤΑ από το 2012, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, αλλά και της διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων.

Κατά την τελετή αποφοίτησης, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, οι υπότροφοι νέοι κτηνοτρόφοι έλαβαν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ και παρακολούθησαν ομιλίες από στελέχη της ΔΕΛΤΑ και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Ομιλίες στελεχών της ΔΕΛΤΑ – Απρίλιος 2018

Ομιλία στο ΣΕΒΤ από το Μάνο Γιαννούλη, Δ/ντή Νομοθεσίας Ασφάλειας Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία της ΔΕΛΤΑ

Ο Μάνος Γιαννούλης, Δ/ντής Νομοθεσίας Ασφάλειας Τροφίμων, Περιβάλλοντος και Υγείας & Ασφάλειας στην Εργασία στη Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας της ΔΕΛΤΑ, συμμετείχε ως ομιλητής στην Ενημερωτική Ημερίδα του ΣΕΒΤ, με θέμα «Βιομηχανία Τροφίμων & Περιβάλλον: Προκλήσεις & Προοπτικές» στις 3 Απριλίου 2018. Κατά την ομιλία του παρουσίασε στους παρευρισκομένους τη Βάση Δεδομένων Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας και τον τρόπο χρήσης της.

Ο Μάνος, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία μας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος & Αειφορίας του ΣΕΒΤ, πήρε την πρωτοβουλία και δημιούργησε μία Βάση Δεδομένων Περιβαλλοντικής Νομοθεσίας, για λογαριασμό του ΣΕΒΤ και χρήση από τα Μέλη του, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των εταιρειών τους σε αυτό τον τομέα. Η βάση, μετά την επιτυχή ολοκλήρωσή της από το συνάδελφό μας, έτυχε εξαιρετικής υποδοχής από το συλλογικό όργανο και τα Μέλη του, σχετικά με τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά της και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΕΒΤ http://www.sevt.gr/gr/environmental-legislation, ενώ συνεχίζει να ενημερώνεται και να επικαιροποιείται από τον ίδιο.


Παρουσίαση των εκπαιδευτικών δράσεων της ΔΕΛΤΑ στο συνέδριο «Εταιρική Υπευθυνότητα στη Πράξη 2018»

Η Αλεξάνδρα Βασιλακοπούλου, Δ/τρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΔΕΛΤΑ, ήταν ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο «Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη 2018» στις 20 Απριλίου, με θέμα «Η εκπαίδευση, διαχρονική αξία για τη ΔΕΛΤΑ».

Στην ομιλία παρουσιάστηκε, με τη χρήση του όρου «γνώση ΔΕΛΤΑ», το σύνολο των δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία, επί σειρά ετών, για να στηρίξει τους νέους και την εκπαίδευση.

  • Υποτροφίες σε νέους Κτηνοτρόφους [στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης Γαία]
  • Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά σχετικά με την διατροφική αξία των τροφίμων, του πρωινού, αλλά και με την ορθή συντήρηση των τροφίμων [Προγράμματα Πρωινοχώρα και Φιδάκι]
  • Ξεναγήσεις μαθητών και φοιτητών στα εργοστάσιά της
  • Στήριξη καινοτόμων μαθητικών διαγωνισμών και συνεδρίων επιχειρηματικότητας νέων [Young Business Talents, F1 in schools, Εικονική Επιχείρηση, TEDxNTUA, ACGMUN]
  • Οργάνωση ημερίδων επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές
  • Παροχή πρακτικής άσκησης σε τελειόφοιτους και απόφοιτους νέους, με στόχο τη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα.

Ομιλία στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή από τον Ι. Παπαδόπουλο, Δ/ντή Ζώνης Γάλακτος Κεντρ. Δυτ. Μακεδονίας και Κεντρ. Ελλάδας

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος, Δ/ντής Ζώνης Γάλακτος Κεντρ. Δυτ. Μακεδονίας και Κεντρ. Ελλάδας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική ομιλία τη Τρίτη 24 Απρίλιου, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης προς τους νέους κτηνοτρόφους που έχουν λάβει υποτροφίες από τη ΔΕΛΤΑ, στο πλαίσιο του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ (το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου).

Στη δίωρη παρουσίαση με θέμα: «Ευζωία και αποδοτικότητα στην αγελαδοτροφία. Διαχειριστικοί παράγοντες και η σημασία τους» τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της παρατήρησης του κοπαδιού από τον κτηνοτρόφο και της κατάλληλης συμπεριφοράς προς τα ζώα. Κυρίως αναλύθηκαν οι παράγοντες που συμβάλλουν στην καλή και υγιή διαβίωση των αγελάδων, στην άνεση χώρου ανάπαυσης, στη δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος και συνθηκών, και το πως αυτοί οι παράγοντες συνδέονται τελικά με την αύξηση της απόδοσης της φάρμας και την βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν με ενεργό ενδιαφέρον την παρουσίαση και ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.


Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους

Η ΔΕΛΤΑ υλοποιεί για 2η συνεχή χρονιά πρόγραμμα υποτροφιών για νέους κτηνοτρόφους, παρέχοντας 15 υποτροφίες για τεχνική εκπαίδευση διαχείρισης της κτηνοτροφικής μονάδας. Οι υποτροφίες δίνονται στο πλαίσιο του «Σχεδίου Δράσης Γαία» που υλοποιεί η εταιρεία, για τη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και ιδιαίτερα της κτηνοτροφίας, αλλά και της  διαχρονικής στρατηγικής της εταιρείας για στήριξη και ενθάρρυνση των νέων.

Στη διάρκεια του επιτυχημένου πρώτου κύκλου εκπαιδεύσεων του 2017, εκπαιδεύτηκαν 14 νέοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι παρακολούθησαν επαγγελματικά σεμινάρια στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, με στόχο τη παροχή εμπεριστατωμένης τεχνικής εκπαίδευσης σε θέματα ορθών κτηνοτροφικών και επιχειρηματικών πρακτικών.

Το πρόγραμμα υποτροφιών θα υλοποιηθεί με τον ίδιο στόχο και το 2018. Αίτηση για τις υποτροφίες μπορούν να υποβάλουν παιδιά κτηνοτρόφων συνεργατών της ΔΕΛΤΑ, που εργάζονται στην κτηνοτροφική επιχείρηση και προτίθενται σταδιακά να την αναλάβουν με αξιώσεις και να βελτιώσουν τη βιωσιμότητά της, καθώς και νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία.

Φορέας εκπαίδευσης είναι η Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, ένας ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά ιστορία στην εκπαίδευση αγροτών και κτηνοτρόφων, που εξασφαλίζει τη σύνδεση της θεωρίας με την πράξη.