Εκπαιδευτική ημερίδα της ΔΕΛΤΑ στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

Τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο δήμο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, η εκπαιδευτική ημερίδα της ΔΕΛΤΑ με θέμα «Η βιωσιμότητα των γαλακτοπαραγωγικών μονάδων μέσω της εφαρμογής ορθών κτηνοτροφικών πρακτικών». Την εκδήλωση, την έναρξη της οποίας κήρυξε ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γ. Καραγιάννης τονίζοντας τη σημαντικότητα ανάληψης τέτοιων πρωτοβουλιών στην περιοχή, παρακολούθησε με ενδιαφέρον πλήθος παραγωγών της Θεσσαλονίκης και των γύρω νομών, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών κτηνιατρικών και γεωτεχνικών υπηρεσιών.
Πρόγραμμα Ημερίδας

Ανάμεσα στους ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γεώργιος Αμοιρίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε σημαντικούς παράγοντες του περιβάλλοντος και της εν γένει διαχείρισης που διασφαλίζουν την ευζωία των ζώων. Στην ομιλία του τόνισε εμφατικά ότι η βελτίωση της αναπαραγωγικής απόδοσης των εκτροφών, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ευζωία των ζώων, αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για βιώσιμη και αειφόρο κτηνοτροφία και για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού γάλακτος. Πατήστε εδώ για το συνοπτικό κείμενο της ομιλίας 

Για τη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κτηνοτροφικό τομέα μίλησε ο Ευάγγελος Βέργος, επικεφαλής της Σχολής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στο πλαίσιο του προγράμματος χορήγησης υποτροφιών σε εκπαιδευτικά προγράμματα, που προσφέρει η ΔΕΛΤΑ σε νέους κτηνοτρόφους.  Παράλληλα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, ανακοινώθηκε το νέο πρόγραμμα υποτροφιών της ΔΕΛΤΑ για το 2018.