Συμμετοχή στη ZOOTECHNIA 2013

Εμείς σαν Δέλτα, με μεγάλο ενθουσιασμό και ενδιαφέρον, συμμετείχαμε στη ZOOTECHNIA 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης  από τις 07-10 Φεβρουαρίου 2013.

Η ZOOTECHNIA είναι διεθνής έκθεση για την κτηνοτροφία και πτηνοτροφία και στόχος μας ήταν η ενημέρωση και προβολή της φιλοσοφίας του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ σε ένα ευρύτερο κοινό που μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη μεταστροφή προς τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Συμμετείχαμε  σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις της ΖΟΟTECHNIA με επιστημονικό/τεχνικό ενδιαφέρον στις οποίες ήμασταν χορηγοί:

Στις 08/02/2013, ο κ. Α. Συρρής, κτηνίατρος, στέλεχος της ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΙΑΣ: ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΉ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ» στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τεχνολογίας  Ζωικής Παραγωγής.

P2088858

Στις 09/02/2013, ο κ. Ι. Παπαδόπουλος, γεωπόνος-ζωοτέχνης, στέλεχος της ΔΕΛΤΑ πραγματοποίησε ομιλία και συμμετείχε στην στρογγυλή τράπεζα που ακολούθησε, στο 19ο Επιστημονικό συμπόσιο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρίας (ΕΖΕ):  «ΖΩΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Η ομιλία του είχε θέμα:  «Η ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

DSC02880

Η συμμετοχή μας στη ZOOTECHNIA 13, μας άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις αφού σε ένα κοινό που πραγματικά μπορεί να γίνει μέρος  της δράσης βρήκαμε συνοδοιπόρους, με κοινούς προβληματισμούς και στόχους. Είναι σημαντικό για μας, γιατί πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας της ελληνικής πρωτογενούς παραγωγής  μπορεί να προκύψει μόνο σαν  αποτέλεσμα συνέργειας  των ανθρώπων του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.