ΟΜΙΛΟΣ VIVARTIA: ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΗΜΑ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΤΟ 2013

Σε νέα στρατηγική συμφωνία προχώρησε ο Όμιλος Vivartia για την επέκταση του Kλάδου Eστίασης στην αγορά της Λιβύης, πιστός στη δέσμευσή του για εξωστρέφεια και συνεχή προβολή της δυναμικής της ελληνικής επιχειρηματικότητας στις αγορές του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος GoodysEverest προχώρησε στην υπογραφή συμφώνου με την εταιρεία λιβυκών συμφερόντων Tasty Franchise Ltd για την ανάπτυξη των αλυσίδων Goody’s και Flocafe στη Λιβύη. Η συμφωνία προβλέπει τη λειτουργία τουλάχιστον 10 εστιατορίων Goodys και 10 καταστημάτων Flocafé σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ενώ τα πρώτα καταστήματα και των δύο αλυσίδων αναμένεται να έχουν λειτουργήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να επισφραγίσει το σχέδιο εξωστρέφειας που υλοποιεί με συνέπεια ο Όμιλος Εστίασης Goody’s – Everest και ήδη περιλαμβάνει συμφωνίες για την ανάπτυξη των σημάτων του σε Αλβανία, Μαυροβούνιο, Κόσσοβο, ΠΓΔΜ, Λευκορωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και τη λειτουργία περισσοτέρων από 20 καταστημάτων σε Κύπρο, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουγγαρία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Kλάδου Εστίασης κ. Θανάσης Παπανικολάου υπογράμμισε «Η νέα αυτή συμφωνία για την παρουσία ελληνικών σημάτων στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά της Λιβύης μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και έρχεται να προστεθεί στην ήδη δυναμική παρουσία της GoodysEverest στο εξωτερικό. Είναι απόδειξη ότι η δοκιμαζόμενη ελληνική επιχειρηματικότητα διαθέτει αδιαφιλονίκητα τα εχέγγυα να ανταγωνιστεί επιτυχώς σε διεθνές επίπεδο και να κερδίσει τις εντυπώσεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Vivartia, κ. Γιάννης Αρτινός,  προσέθεσε «Ο Όμιλος Vivartia συνεχίζει να επενδύει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στην ποιότητα. Μέσα από ένα πρόγραμμα δυναμικής εξωστρέφειας, τα τελευταία 2 έτη αναπτύσσουμε με ταχείς και έντονους ρυθμούς την παρουσία μας στο εξωτερικό, μέσα από εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών και μέσα από νέες παραγωγικές μονάδες – όπως αυτή που προκύπτει από τη συνεργασία μας με την Exeed Industries. Ο Όμιλος Eστίασης, μετά από τα νέα καταστήματα στις αγορές των Βαλκανίων και της Β. Ευρώπης, κάνει τώρα το πρώτο του βήμα και στην αναπτυσσόμενη αγορά της Β. Αφρικής. Η νέα συμφωνία με την Tasty Franchise Ltd για 20 νέα καταστήματα, προσθέτει άλλη μια χώρα στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου, στοχεύοντας σε 7εκ. νέους καταναλωτές που θα έχουμε την ευκαιρία να προσφέρουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».