Μάϊος 15: Συμμετοχή στην ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών με θέμα «Επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα. Προκλήσεις για νέες πρωτοβουλίες»

afisa_epixeirimatikotitaΣτις 14 Μαΐου το ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ πραγματοποίησε ομιλία, στο πλαίσιο της ημερίδας  «Επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα. Προκλήσεις για νέες πρωτοβουλίες» που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).

Η διοργάνωση έγινε από τα τμήματα Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής  & Υδατοκαλλιεργειών με σκοπό την σκιαγράφηση της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και την ανάδειξη των προκλήσεων  που θα διαμορφώσουν και τις αυριανές ανάγκες στην αγορά εργασίας  στον κλάδο.

Προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν στελέχη επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα και έχουν αναπτύξει αξιόλογες πρωτοβουλίες.

«Σε ένα περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, με νέες ανάγκες, ευκαιρίες και προκλήσεις, η επιχειρηματικότητα εκφράζεται πέρα από τα καινοτόμα προϊόντα και μέσα από  δράσεις, ικανές να προσδώσουν προστιθέμενη αξία όχι μόνο στο προϊόν αλλά και σε όλους τους κρίκους της αλυσίδας παραγωγής του, παραμένοντας έτσι σε σύνδεση με την κοινωνία και εξυπηρετώντας τις ανάγκες της σε πολλά επίπεδα» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Διευθυντής Ζώνης Γάλακτος της ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ, Ι.Βασταρδής.

Το ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ, ο προσανατολισμός του στην αξιοποίηση των ψυχανθών για τη διατροφή των ζώων και η σημασία ανάλογων δράσεων στην ενίσχυση της αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας, παρουσιάστηκε αναλυτικά στους περίπου 80 παρευρισκόμενους, στην πλειοψηφία τους φοιτητές και επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Επιδίωξη του ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΓΑΙΑ είναι να ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο, είτε συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες είτε παρέχοντας γνώση και ενημερωτικό υλικό μέσω του site του ΓΑΙΑ: http://gaiaproject.vivartia.com.

Ειδικότερα, φροντίζει να διατηρεί ανοιχτό το κανάλι της ενημέρωσης προς τους φοιτητές των γεωργικών και κτηνοτροφικών κατευθύνσεων δίνοντας το στίγμα του, επειδή σαν αυριανά στελέχη του κλάδου θα είναι και οι διαμορφωτές της νέας  αγροκτηνοτροφικής  κουλτούρας.

gaia_epixirimatikotita