• 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Δέλτα Τρόφιμα Α.Ε: ιστορία

1952: Ο Αριστείδης Δασκαλόπουλος ιδρύει στην Αθήνα την ΔΕΛΤΑ, μια οικογενειακή επιχείρηση με 20 υπαλλήλους και 10 αυτοκίνητα που μοιράζουν γάλα και γιαούρτι. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσα από μια συνεχή και ασταμάτητη πορεία εξέλιξης, τα προϊόντα ΔΕΛΤΑ έχουν κυριαρχήσει στην αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων.
1965: Η επιχείρηση μεταφέρεται στην περιοχή των σημερινών εγκαταστάσεων του Ταύρου. Εκεί εγκαθίσταται η μονάδα παστερίωσης του γάλακτος σε πλαστικά μπουκάλια που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εποχής.
1979: Η ΔΕΛΤΑ καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διανομή γάλακτος στην Αθήνα.
1980: Η ΔΕΛΤΑ κατακτά την πρώτη θέση στην παραγωγή και πώληση παγωτών.
1985: Ξεκινά η παραγωγή του Milko, του πρώτου φρέσκου γάλακτος με κακάο σε χάρτινη συσκευασία.
1987: Η ΔΕΛΤΑ πρωτοπορεί χρησιμοποιώντας τη χάρτινη συσκευασία για το Φρέσκο Γάλα, ενώ παράλληλα εφαρμόζει πρώτη στην Ελλάδα την ομογενοποίηση.
1989: Η ΔΕΛΤΑ εισέρχεται δυναμικά και στην αγορά των χυμών μικρής διάρκειας.
1990: Η εταιρία εισάγεται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
1994: Εγκαινιάζεται το νέο, πλήρως αυτοματοποιημένο εργοστάσιο γιαούρτης στον Αγ. Στέφανο.
1995: Εγκαινιάζεται το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο γάλακτος και χυμών στον Ταύρο Αττικής.

1999: Η ΔΕΛΤΑ εφαρμόζει την καθετοποίηση της παραγωγής του φρέσκου γάλακτος και προχωρεί στην πρωτογενή παραγωγή, την κτηνοτροφία, με τις πρώτες Φάρμες Νέας Γενιάς στην Κομοτηνή.
2000: Η ΔΕΛΤΑ μετατρέπεται σε εταιρία χαρτοφυλακίου, τη ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. ενώ το τμήμα τροφίμων και το τμήμα παγωτού ανεξαρτητοποιούνται ως αυτόνομες εταιρίες με τις επωνυμίες ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. και ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε. αντίστοιχα. Την ίδια χρονιά η ΔΕΛΤΑ χάνει τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της Αριστείδη Δασκαλόπουλο και την θέση του αναλαμβάνει ο υιός του Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
2001: Η ΔΕΛΤΑ αναδεικνύεται Μέγας Εθνικός Χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004, στις κατηγορίες λευκού γάλακτος και παγωτών.
2002: Εξαγορά της πλειοψηφίας των μετοχών της ιστορικής και μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας στην Κύπρο, ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ LTD.
2003: Εγκαινιάζεται το νέο Πρότυπο Εργοστάσιο Φρέσκου Γάλακτος της ΔΕΛΤΑ Μακεδονίας στην Σίνδο Θεσσαλονίκης.
2006: Η ΔΕΛΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ μετονομάσθηκε σε VIVARTIA μετά από τη συγχώνευση με απορρόφηση των εταιριών ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, CHIPITA INTERNATIONAL, GOODY’S και ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, αποτελώντας πλέον τη μεγαλύτερη εταιρία τροφίμων στην Ελλάδα, οίκο κορυφαίων μαρκών διατροφής με σημαντικό μέγεθος στην Ευρώπη. Η ΔΕΛΤΑ αποτελεί πλέον τον κλάδο γαλακτοκομικών και ποτών του ομίλου VIVARTIA.