Ως μία από τις «Υγιέστερα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες» συγκαταλέγεται η ΑΛΕΣΙΣ ΑΒΕΕ, θυγατρική  που ανήκει στον Όμιλο Εταιριών του Μπάρμπα Στάθη, στον ετήσιο οδηγό της Statbank, “Diamonds of the Greek Economy 2014”. Την τιμητική διάκριση απέσπασε η ΑΛΕΣΙΣ ΑΒΕΕ σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 22 Μαΐου, από την Active Business Publishing. Τα κριτήρια επιλογής βασίστηκαν σε 10 σημαντικούς οικονομικούς δείκτες, ενώ οι εταιρείες που συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης έφτασαν τις 7.000. Στο φετινό οδηγό, ωστόσο καταχωρήθηκαν μόνο οι 283 εταιρείες μεταξύ των οποίων και η ΑΛΕΣΙΣ ΑΒΕΕ.

Η ΑΛΕΣΙΣ  δραστηριοποιείται στην κατηγορία των κατεψυγμένων και φρέσκων ζυμών μέσω του σήματος Χρυσή Ζύμη, η οποία έχει κερδίσει εδώ και χρόνια την πρώτη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών. Η Χρυσή Ζύμη, διαφυλάσσοντας την παράδοση του τόπου μας στις δημιουργίες ζύμης, χρόνια τώρα επιλέγει τα καλύτερα και πιο αγνά υλικά και μας χαρίζει μια μεγάλη ποικιλία κυρίως από καταψυγμένα αλλά και φρέσκα προϊόντα ζύμης που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την υπέροχη γεύση τους.

Με την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα που τη διακρίνει, ήταν η πρώτη μάρκα στην ελληνική αγορά που λάνσαρε κατεψυγμένες πίτες και πιτάκια έτοιμα για ψήσιμο και οδήγησε έτσι, στη δημιουργία της κατηγορίας των έτοιμων κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης. Μέσα από τη συνεχή αναζήτηση νέων γευστικών προτάσεων και ιδεών οδήγησε στην ανάπτυξη μιας αγοράς με υψηλή διείσδυση και συχνότητα χρήσης από τους Έλληνες καταναλωτές. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, με προσήλωση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων υψηλής ποιότητας και μοναδικής γεύσης, έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση της ως ηγέτη στην αγορά κατεψυγμένων ζυμών, προσφέροντας σήμερα μια πλούσια γκάμα προϊόντων με περισσότερους από 55 κωδικούς.

Το 2013, αποτέλεσε μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά για τη Χρυσή Ζύμη, καθώς η μάρκα κατάφερε να αυξήσει τόσο τον όγκο και την αξία των πωλήσεών της,  όσο και το μερίδιο της σε μία έντονα ανταγωνιστική αγορά.