Η ΔΕΛΤΑ, η πρωτοπόρος ελληνική εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, θυγατρική της Vivartia και μέλος του Ομίλου MIG, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δεκατιανό στο Σχολείο», διαθέτοντας δωρεάν φρέσκο γάλα σε περίπου 11.500 παιδιά, 68 δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, στο πλαίσιο κάλυψης διατροφικών αναγκών ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι μαθητές.

O Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ κ. Αντώνης Μαυριδόγλου δήλωσε: «Συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Πρόγραμμα Δεκατιανό στο Σχολείο, προσφέροντας σε παιδιά δημοτικών και νηπιαγωγείων το πολυτιμότερο αγαθό για την ανάπτυξή τους, το φρέσκο ελληνικό γάλα. Για εμάς στη ΔΕΛΤΑ, η αλληλεγγύη και η κοινωνική υπευθυνότητα είναι έννοιες που κάνουμε πράξη επί σειρά ετών δίνοντας προτεραιότητα στο παιδί και στην οικογένεια και θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην κάλυψη διατροφικών αναγκών των συνανθρώπων μας».

Η ΔΕΛΤΑ στηρίζει τους συνανθρώπους μας σε συνεργασία με έγκριτους φορείς και ιδρύματα, έχοντας διαθέσει, μόνο τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πάνω από 1,5 εκατομμύριο μερίδες προϊόντων.

Το «Δεκατιανό στο Σχολείο» είναι μια πρωτοβουλία των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο να συμβάλει στην καταπολέμηση των φαινομένων παιδικής φτώχειας και επισιτιστικής ανασφάλειας των μαθητών και να στηρίξει ανάγκες σίτισης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως είναι οι μαθητές.